z návštěvní knihy webu Bolevák.cz

Jindřich Duras 14.6.2013

Dobrý den,
kombajn stojí proto, že úředníci Státní plavební správy se s takovým plavidlem setkali poprvé a snad z rozpaků (jinak si to neumím vysvětlit, protože z rozumu to určitě nebylo) požadují nesplnitelné věci pro to, aby se s tím harvesterem mohlo vůbec jezdit. Je to neskutečná arogance ouřadů vnitrozemského státu. V Německu, Dánsku, Holandsku, Anglii, Skotsku - všude se s týmž harvesterem jezdí po maximálně půldenním zaškolení. Tady ti chytráci vyžadují trojčlennou(!!!) a vysoce kvalifikovanou obsádku. Jinak hrozí vysoké pokuty... Správci rybníka hledají ze všech sil nějaké skuliny, aby se dalo sekat aspoň někdy, ale jde to ztuha. Od pondělka 17.6. by se mělo jezdit 14 dní v jednom kuse. Jinak plavidlo je v pořádku, zkušební provoz ukzal, že je to mašina na svém místě.
Vaše rozhořčení plně chápu, správci a já jsme z té situace také silně na nervy. Zejména proto, že tohle je tak absurdní situace, že to ani nikomu nejde vysvětlit. Lidi budou myslet, že to nemůže být pravda.
Rozvoj vláknitých řas je problém. Sice jsme proti nim udělali nějaké opatření hned na jaře, ale vysoký přítok vody ten účinek dost vymazal. Ono se teď celý rybník dostal do dalšího bodu zlomu. Patrně se schyluje ke změně vodní vegetace právě vlivem těch vláknitých řas.
Správci organizují trpělivě sběr jejich biomasy, aby aspoň pláže nebyly jak s mořskými chaluhami.
 

 

 zpět